Αθλητισμός

Πέθανε ο Χρήστος Χατζητάκης, από τους πρωτοπόρους εκπαιδευτές της ενόργανης στην Ελλάδα

Πέθανε ο Χρήστος Χατζητάκης, από τους πρωτοπόρους εκπαιδευτές της ενόργανης στην Ελλάδα
«Έφυγε» ο Χρήστος Χατζητάκης που έγραψε τη δική του ιστορία στην ενόργανη

Πένθος στην Ελληνική Γυμναστική σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Χρήστου Χατζητάκη, ενός από τους πρώτους δασκάλους της ενόργανης γυμναστικής ανδρών στην Ελλάδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Χρήστος Χατζητάκης υπήρξε ο πρώτος διδάξας στην ενόργανη γυμναστική ανδρών στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Θεσσαλονίκη και υπό τη δική του καθοδήγηση αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και μετέπειτα διακριθέντες προπονητές, που κατόπιν μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους στις νεότερες γενιές.

Δίδαξε το άθλημα της ενόργανης στην ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης (πρόδρομος του ΤΕΦΑΑ / ΣΕΦΑΑ), όπου διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος, αποτελώντας πάντοτε πρότυπο συμπεριφοράς για τους μαθητές του, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως δάσκαλος.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τα συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στην Ελληνική Γυμναστική.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:15, στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια Θέρμης.