Αθλητισμός

Ρεάλ Μαδρίτης: 4 συλλήψεις για διαδικτυακή εκστρατεία μίσους εναντίον του Βινίσιους Τζούνιορ

Ρεάλ Μαδρίτης: 4 συλλήψεις για διαδικτυακή εκστρατεία μίσους εναντίον του Βινίσιους Τζούνιορ Φωτογραφία: EPA/ KIKO HUESCA
Ζητούσαν από οπαδούς να εκτοξεύουν ρατσιστικές προσβολές εναντίον του ποδοσφαιριστή στο ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ότι ενορχήστρωσαν μια εκστρατεία μίσους στο διαδίκτυο εναντίον του Βινίσιους Τζούνιορ, καλώντας οπαδούς να φωνάζουν ρατσιστικές προσβολές στον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι τέσσερις άνδρες, όλοι 20άρηδες, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για αναρτήσεις στα social media που έγιναν πριν από το ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Σεπτέμβριο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Οι αναρτήσεις, που εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 1,5 δισεκατομμύρια views, καλούσαν τους οπαδούς της Ατλέτικο να πάνε στο ματς με μάσκες, προκειμένου να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στον Βινίσιους χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό τους.

«Αυτές οι ενέργειες δεν μένουν ατιμώρητες και έχουν συνέπειες», σχολίασε η La Liga μετά τις συλλήψεις και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να καταπολεμά το μίσος και τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Guardian.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Βινίσιους είχε εξομολογηθεί ότι οι ρατσιστικών προσβολών που υφίσταται επί χρόνια σε ισπανικά γήπεδα μείωσαν σταδιακά την επιθυμία του να παίζει. Τον Ιούνιο τρεις υποστηρικτές της Βαλένθια καταδικάστηκαν σε οχτάμηνη φυλάκιση για εγκλήματα μίσους εναντίον του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης.