Auto - Moto

YouTube απευθείας στις multimedia οθόνες των αυτοκινήτων φέρνει η Google

YouTube απευθείας στις multimedia οθόνες των αυτοκινήτων φέρνει η Google
Η Google αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον και το Android for Cars δεν αποτελεί εξαίρεση: πολύ σύντομα οδηγοί και επιβάτες των αυτοκινήτων θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε Youtube, Zoom, Webex και Microsoft Teams μέσα από την multimedia οθόνη του οχήματός τους και όχι από το Smartphone

Το Android για αυτοκίνητα αποκτά Zoom, YouTube και άλλες αναβαθμίσεις. Το Google I/O είναι εδώ και καιρό το μέρος όπου η Google αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον. Φέτος, εστιάζει στη βελτίωση της εμπειρίας μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά καθώς το Android για αυτοκίνητα γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο - και θα είναι διαθέσιμο σε σχεδόν 200 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το τέλος του έτους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Android για αυτοκίνητα κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές: Το Android Auto και το Android Automotive OS. Το Android Auto είναι αυτό που «τρέχει» από το τηλέφωνό σας όταν το συνδέετε στο αυτοκίνητό σας, ενώ το Android Automotive OS είναι ένα αυτοκίνητο που έχει ενσωματωμένες υπηρεσίες της Google.

Η υποστήριξη του YouTube έρχεται στα αυτοκίνητα, ξεκινώντας από τα οχήματα Polestar και Volvo, ενώ παιχνίδια και ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο πρόκειται να έρθουν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει το GameSnacks, ένα μακροχρόνιο βασικό στοιχείο του Android Auto που δίνει στους επιβάτες του αυτοκινήτου πρόσβαση σε μίνι παιχνίδια όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Η Google προσθέτει επίσης υποστήριξη για τα Microsoft Teams, Zoom και Cisco Webex στα αυτοκίνητα στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με το crast.net. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα, μια μερίδα κατόχων ΙΧ θα μπορούν να ακούν τις επαγγελματικές συσκέψεις στο δρόμο χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται στο smartphone τους. Αυτή η υποστήριξη θα είναι μόνο ηχητική, καθώς το βίντεο θα αποδεικνυόταν επικίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση.