Auto - Moto

Το τρικ που κάνουν οδηγοί για να γίνονται «αόρατες« οι πινακίδες τους και να τρέχουν σαν τρελοί

Το τρικ που κάνουν οδηγοί για να γίνονται «αόρατες« οι πινακίδες τους και να τρέχουν σαν τρελοί
Προσοχή είναι παράνομο και μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και ένα χρόνο.

Με τις κάμερες κυκλοφορίας να τοποθετούνται πια σε περισσότερα σημεία των οδών και διασταυρώσεων, κάποιοι οδηγοί, προσπαθούν να κάνουν τα αυτοκίνητά τους «αόρατα». Εδώ και πολλά χρόνια, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μπορεί να αγοράσει κανείς, πολλά από τα «τρικ», για να μην μπορούν οι κάμερες σε αστικές και εθνικές οδούς να «σκανάρουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Και όσο η τεχνολογία των καμερών γίνεται πιο σύγχρονη, τόσο κυκλοφορούν και νέες, παράνομες φυσικά, μέθοδοι.

Παλαιότερα, οι οδηγοί, εφοδιάζονταν με συσκευές που «τύφλωναν» κάμερες και ραντάρ ταχύτητας. Ένα από τα πιο δημοφιλή κόλπα που χρησιμοποιούν πλέον οι οδηγοί, είναι η τοποθέτηση, πάνω στους αριθμούς της πινακίδας, ίδιων αριθμών, αυτοκόλλητων, που έχουν όμως περαστεί με μία ειδική επίστρωση και δεν μπορούν να γίνουν ορατές από τις κάμερες.

antirad2

Τα αυτοκόλλητα νούμερα, με την ειδική επίστρωση, μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το διαδίκτυο, όπου και κυκλοφορούν ελεύθερα, αφού δεν υπάρχει κανείς έλεγχος. Κυκλοφορούν μάλιστα στο διαδίκτυο και σχετικά βίντεο επίδειξης, για να δει ο ενδιαφερόμενος τις «δυνατότητες» του προιόντος αλλά και την επίδειξη εγκατάστασης.
Φυσικά, η χρησιμοποίηση τέτοιων μέσων, είναι παράνομη, αφού ουσιαστικά παραποιείται η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους.
Και σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, το «κόλπο», με τις «πειραγμένες πινακίδες», δεν πιάνει πάντα, αφού οι κάμερες εξελίσσονται. Παλαιότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κάποιοι σκούραιναν την πινακίδα, ώστε να μην είναι ορατή, κάτι που οι σύγχρονες κάμερες δεν έχουν πρόβλημα να εντοπίσουν.

anti4