Auto - Moto

Νέος ΚΟΚ: Η ριζική αλλαγή στη κίνηση των μοτοσικλετών που... μένει στο συρτάρι

eurokinissi eurokinissi
Αλλαγές και ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους δικυκλιστές στο νέα νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνεται ο νέος ΚΟΚ.

Μιλώντας στο Talk radio και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο, ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκεται να νομιμοποιηθεί η κίνηση των μοτοσικλετών ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό έρχεται ως απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα που ήθελαν την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να νομιμοποιεί την κίνηση των μηχανών ανάμεσα στο ΙΧ, κάτι όμως που έρχεται ο υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου να το διαψεύσει.

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είπε, είναι να μπορούν να βρίσκονται μηχανές ανάμεσα στα αυτοκίνητα σταματημένες στο φανάρι, περιμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης. «Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αρθεί η απαγόρευση κίνησης γιατί προτεραιότητα είναι η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων με μηχανές».

Επιπλέον, τόνισε πως θα υπάρξει μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα σε κατοικιμένες περιοχές. Τέλος, αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση των ελέγχων και των προστίμων που θα βεβαιώνει η τροχαία καθώς όπως είπε θα γίνεται όλη η διαδικασία ψηφιακά και με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να «σβήνονται» οι κλήσεις.