Auto - Moto

Ποδόγυρος Alert!

Ποδόγυρος Alert!
Προσπαθώντας να απαλύνω λίγο το κλίμα από τα τροχαία και όσα ευτράπελα προηγήθηκαν τους θερινούς μήνες στους απερίγραπτους ελληνικούς δρόμους, είπα να αλλάξω ύφος (όχι ρότα), μπας και ευθυμήσουμε λιγάκι.

Μην πανηγυρίζετε, δεν αλλάζω θεματολογία, η ασφάλεια είναι πάλι στο επίκεντρο, δεν γίνεται διαφορετικά με βάση τις προτεραιότητες ανά σπουδαιότητα. Σας γυρίζω λίγους μήνες πριν, στο καλοκαίρι, όπου η (θελκτική για τον ανδρικό πληθυσμό) εικόνα που θα περιγράψω είναι συχνότερη στο οδικό μας δίκτυο.

Απευθύνομαι στο ασθενές φύλο (ο Θεός να το κάνει, μεταξύ μας), στις παρουσίες που στολίζουν (δεν υπονοώ τίποτα) την καθημερινότητα μας, ομορφαίνουν χωρίς αμφιβολία τη ζωή. Ναι, κυρίες μου, αναγνωρίζουμε ευθαρσώς πως χωρίς εσάς δεν κάνουμε ρούπι, δεν αναπνέουμε, δεν υπάρχουμε. Ηλίου φαεινότερο πως όλα κινούνται γύρω από εσάς, από εσάς και για εσάς (ας μη θυμηθώ το αλησμόνητο ρητό με το βουνό και το καράβι). Καμία αμφιβολία. Είναι ανάγκη όμως να το υπενθυμίζετε θρασύτατα βάζοντας τα πόδια στο ταμπλό, στο παρμπρίζ, έξω από το παράθυρο, όταν ο δύστυχος (μ@λ@κ@ς ελληνιστί) οδηγός παριστάνει τον προσωπικό σοφέρ;

Για να αποδείξω πως είμαι το αντίθετο του μισογύνη, λέω προκαταβολικά πως προσωπικά ως τρίτος και μη εμπλεκόμενος, βρίσκω το θέαμα (εννοείται με προσεγμένο πεντικιούρ) υπέροχο. Δυστυχώς δεν θα είμαι σε θέση να πω το ίδιο, όταν, ω μη γένοιτο, σε μια μετωπική σύγκρουση η ζώνη ασφαλείας (δεν ελπίζω, εύχομαι να φοράτε) θα σας κόψει φέτες λόγω εσφαλμένης θέσης του σώματος επάνω στο κάθισμα, και ο αερόσακος του συνοδηγού είναι σίγουρο πως θα σας τραυματίσει σοβαρά σε επίμαχα (υποκλινόμαστε αιώνια), τιμημένα σημεία. Δεν είναι κρίμα κάποια άλλη να πάρει τη θέση σας, όταν εσείς θα παρακολουθείτε από ψηλά τα καμώματα του λεγάμενου; Μιλάω τη γλώσσα σας υποθέτω, για να συνεννοηθούμε.

Στη θεωρητική-φιλοσοφική πλευρά της υπόθεσης, παραδέχομαι πως είναι ένας εμφατικός τρόπος να αποδείξετε την κυριαρχία σας ανάμεσα στο ζευγάρι. Όπως επίσης, σε όλους τους παρατρεχάμενους περιμετρικά, οι οποίοι αλληθωρίζουν προκειμένου να απολαύσουν τις καλοσχηματισμένες γάμπες, σε σημείο να κινδυνεύουν χωρίς να φταίνε, αφού αποσπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

Για το καλό σας το λέω, δεν έχω απωθημένα ούτε φαλοκρατικά σύνδρομα. Υπάρχουν τόσοι άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι να εκφράσετε τι νιώθετε στα εσώψυχα για τον...λεβέντη στ’αριστερά. Τουλάχιστον, η κλασική και αλάνθαστη στο πέρασμα των χρόνων μέθοδος της παντόφλας ήταν είναι και θα είναι ακίνδυνη, λαμβάνοντας μάλιστα χώρα εις τα εν οίκo...