Επιχειρήσεις

Βραβείο στη ΔΕΠΑ για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Βραβείο στη ΔΕΠΑ για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Ο όμιλος ΔΕΠΑ έχει ήδη κατασκευάσει πάνω από 6.000 χλμ δικτύου και δρομολογεί επενδύσεις 235 εκατ. ευρώ για την επέκταση του φυσικού αερίου σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις της περιφέρειας, για «αεροποίηση» της ελληνικής περιφέρειας), για 20% αύξηση της συμμετοχής του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, μιλώντας στην τελετή απονομής του χρυσού βραβείου για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, το οποίο απένειμε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κιτσάκος έκανε εκτενή αναφορά στις κοινωνικές δράσεις της ΔΕΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι πάνω από όλα επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και πρόσθεσε: «Τιμούμε τους 400.000 καταναλωτές φυσικού αερίου και προσπαθούμε να τους διασφαλίσουμε τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου. Αυτό το επιτυγχάνουμε, καθώς εξασφαλίζουμε τη διαφοροποίηση των προμηθευτών μας και είμαστε σε μία διαρκή διαπραγμάτευση για την επίτευξη της συμφερότερης τιμής».

Η ΔΕΠΑ απέσπασε διπλή διάκριση στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ-CR Index 2016-2017) του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Συγκεκριμένα, κέρδισε το βραβείο Gold, ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και ειδική διάκριση «Έπαινος για το Περιβάλλον» - Environment Award για τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε σε θέματα περιβάλλοντος. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.