Επιχειρήσεις

Εξαγορά της ελληνικής Mad Dog από αμερικάνικη εταιρεία

Εξαγορά της ελληνικής Mad Dog από αμερικάνικη εταιρεία
Η Iron Mountain Hellas, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, Iron Mountain Incorporated, προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Mad Dog

Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και του προγράμματος αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Αντικείμενο των εταιρειών αυτών είναι η διαχείριση αρχείων και δεδομένων, datacenters, η φύλαξη έργων τέχνης και logistics, καθώς και λύσεις ασφαλούς καταστροφής εγγράφων.

Με την απόκτηση της Mad Dog η Iron Mountain επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά στην οποία εκτιμάται πως η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αναπτυχθεί με ταχύς ρυθμούς.

Η εισηγμένη στη Wall Street, Iron Mountain με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 9 δισ. δολ, σημειώνει πως διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης σε κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι υπηρεσίες υγείας, λιανεμπορίου, ενέργειας, και νομικών υπηρεσιών οι οποίοι επιλέγουν outsource υπηρεσίες ευθυγραμμιζόμενοι σταδιακά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Iron Mountain Hellas σε σχετική ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως θα ενσωματώσει πλήρως την Mad Dog Α.Ε. τους προσεχείς μήνες, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις της τελευταίας λειτουργικές.