Επιχειρήσεις

Νέο Mega Deal ταράζει τα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας - Η Toyota μπαίνει στην Suzuki

Νέο Mega Deal ταράζει τα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας - Η Toyota μπαίνει στην Suzuki
Ένα mega deal που θα ταράξει τα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σε εξέλιξη μεταξύ των δύο μεγάλων Ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, Toyota Motor και Suzuki

Σύμφωνα με το Reuters οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν να επιταχύνουν την τεχνολογική εξέλιξη και να ανταποκριθούν στις αλλαγές που έρχονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Toyota θα λάβει 5% περίπου μερίδιο στη Suzuki, πληρώνοντας 910 εκατ. δολάρια (96 δισ. γεν), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, NHK και Nikkei, που προσθέτουν ότι η Suzuki θα επενδύσει περίπου 48 δισ. γεν στην Toyota.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας θα αποκτήσει περίπου το 5% των μετοχών της Suzuki για περίπου 96 δισ. γεν (907 εκατ. Δολάρια), ενώ η Suzuki θα αποκτήσει μικρότερη συμμετοχή ύψους περίπου 48 δισ. γεν στην Toyota. Αυτό αντιστοιχεί στο 0,2% των μετοχών της Toyota από την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης.

Η κίνηση αυτή βασίζεται σε δεσμούς που δημιουργήθηκαν το 2017 μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και αποσκοπεί στην επέκταση της συνεργασίας τους για να συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την Toyota, η συμμαχία θα παρέχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Suzuki στην Ινδία, η οποία βρίσκεται σε αναπτυαξιακή τροχιά και οι εκτιμήσεις την θέλουν να ξεπερνά την Ιαπωνία και να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η Toyota έχει επίσης μετοχές στη Mazda Motor Corp. και τη Subaru Corp. ενώ συνεργάζεται μαζί τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.