Επιχειρήσεις

Μαλαματίνα: Η «μάχη» για τη σωτηρία της εταιρείας μέσω ...πωλητηρίου

Μαλαματίνα: Η «μάχη» για τη σωτηρία της εταιρείας μέσω ...πωλητηρίου
Ένα από τα νέα επεισόδια στο «σίριαλ Μαλαματίνα» αποτελεί το πωλητήριο στη θυγατρική της «Δουμπιά», η οποία εκμεταλλεύεται το φυσικό μεταλλικό νερό που αναβλύζει από την πηγή των Aγίων Aποστόλων στον Πολύγυρο Xαλκιδικής.

Σύμφωνα με το deal news, η «Μαλαματίνα» είδε τα βαρέλια της να αδειάζουν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Τους τελευταίους μήνες, μπήκε σε νέες συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες με σκοπό τη συμφωνία και την υπογραφή ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, που φτάνει τα 43,8 εκατ. ευρώ (μείωση επιτοκίου και παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης - έλαβε πρόσφατα 1,5 εκατ έναντι ενέχυρου).

Έχοντας θέσει προς ολοκλήρωση το σχέδιο που εκπόνησαν τα εμπλεκόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, που προέβλεπε απολύσεις προσωπικού αλλά και ...πώληση αεροσκάφους και σκάφους θαλάσσης από τις «χρυσές εποχές» της «Μαλαματίνας», η εταιρεία εξακολουθεί να βαδίζει σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιβίωση της.

Το αεροσκάφος «Falcon 200» που χρησιμοποιούσαν η Αικατερίνη Τάλιου - Μαλαματίνα και ο γιος της βρίσκεται καθηλωμένο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την αξία του λόγω παλαιότητας να αποτιμάται στα 200.000 ευρώ.

Η οινοποιία E. Mαλαματίνας & Yιός AEBE, που ταύτισε το όνομα της με την παραγωγή της ομώνυμης και ιδιαίτερα δημοφιλούς ρετσίνας, εμφανίζεται να «κινεί» σοβαρά το θέμα πώλησης της «Δουμπιά».

Tο ενδιαφέρον ισχυρών εταιριών από τον κλάδο των αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών για πηγές ανθρακούχου νερού, με σκοπό να ενισχύσουν τα προϊοντικά χαρτοφυλάκιά τους και να «ανεβάσουν τον πήχη» στην «μάχη» του ανταγωνισμού, συνδυάζεται με μια χρονική περίοδο κατά την οποία η «Mαλατίνα» έχει αναθέσει στην Ernst & Young τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τη «Δουμπιά».

Σκοπός της είναι να καταφέρει να «ελαφρύνει» τα δανειακά «βάρη» της και να προχωρήσει την υλοποίηση επενδυτικών πλάνων της για το core αντικείμενο της, την ρετσίνα.

Tο χρονοδιάγραμμα «μιλά» για την προσπάθεια ολοκλήρωσης της αναζήτησης επενδυτή ως τα τέλη Iανουαρίου, οπότε τα νεότερα αναμένονται σύντομα.