Επιχειρήσεις

Electronet: Αύξηση 20% στον κύκλο εργασιών

Electronet: Αύξηση 20% στον κύκλο εργασιών
Στις 2 Ιουνίου έλαβε χώρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Electronet AE.

Στις 2 Ιουνίου έλαβε χώρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Electronet AE. Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι, ο κύκλος εργασίας το 2023 αυξήθηκε κατά 20% σε σχέση με το 2022, προσεγγίζοντας τα 98 εκ. ευρώ. Τα κέρδη ξεπέρασαν το 1,3 εκ. ευρώ προ φόρων, δηλαδή αύξηση κατά 21%, από το 2022. Ειδικά τα λειτουργικά κέρδη (προ εκτάκτων) ανήλθαν στα 1,45 εκ. ευρώ από 985 χιλ ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48%. Το 2023, τα οργανικά κέρδη υπερκάλυψαν, τις έκτακτες ζημιές, με αποτέλεσμα, όπως αναφέραμε ήδη, τα κέρδη προ φόρων να κινηθούν παράλληλα με την αύξηση του κύκλου εργασίας. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε διανομή μερίσματος ύψους 122 χιλ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 4 εκ. ευρώ και ο δανεισμός της Electronet AE είναι μηδενικός. Το καθαρό κεφάλαιο κίνησης (Κυκλοφορούν Ενεργητικό μείον τις Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις) προσέγγισε τα 9 εκ. ευρώ από τα 8,2 εκ. του 2022.

Η καθαρή θέση της προσέγγισε τα 9,4 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια να αντιστοιχούν σε άνω του 55% του Παθητικού της εταιρείας.

Ο αριθμός των καταστημάτων της Electronet ανέρχεται σήμερα στα 79, ακολουθώντας μία επιλεκτική ανάπτυξη του δικτύου της, πρωτίστως σε περιοχές όπου δεν έχει παρουσία.

Το 2023, όπως είχε συμβεί και το 2022 αλλά σε μικρότερο βαθμό, ο κύκλος εργασίας της Electronet ενισχύθηκε από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» που προώθησε την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών, με νέες, φιλικότερες προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικότερες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και αναμένεται να περιορίσει τον Κύκλο Εργασίας του 2024.

Η Electronet σταθερά επενδύει και αναπτύσσει τεχνολογικές εφαρμογές όπως ΕlecTV, ElecRadio και SED (Sales Empowerment Device) οι οποίες αναβαθμίζουν τη λειτουργική διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους καταναλωτές, κατά την επίσκεψή τους στα καταστήματα.

# TAGS