Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης 15 ετών με την Κυπριακή Δημοκρατία

ΟΠΑΠ: Υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης 15 ετών με την Κυπριακή Δημοκρατία
Η ΟΠΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε ότι η 100% θυγατρική της, ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ., υπέγραψε σήμερα σύμβαση παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η σύμβαση αυτή εξασφαλίζει στην ΟΠΑΠ Κύπρου το αποκλειστικό δικαίωμα για την οργάνωση, παροχή και διαχείριση συγκεκριμένων τυχερών παιχνιδιών στην κυπριακή αγορά για μια περίοδο 15 ετών. Οι δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Κύπρου περιλαμβάνουν τα δημοφιλή παιχνίδια ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ, SUPER 3, EXTRA 5, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Η παραχώρηση τίθεται άμεσα σε ισχύ μετά την έγκριση της σχετικής άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου, η οποία εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα. Η ΕΑΣ θα λειτουργεί πλέον ως ο ρυθμιστικός φορέας που θα εποπτεύει όλες τις δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Κύπρου, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανόνες και κανονισμούς.

Το οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση της άδειας θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, οι οποίες θα καθορίζονται βάσει ενός συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου που θα αντανακλά τις ετήσιες επιδόσεις των παρεχόμενων παιχνιδιών. Η πρώτη δόση, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκε ήδη σήμερα. Οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους, για τα έτη που καλύπτει η άδεια.

Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λαμβάνει ποσοστό 22,5% από το μεικτό κέρδος (GGR) των παιχνιδιών που διοργανώνει η ΟΠΑΠ Κύπρου. Πέρα από αυτό, η ΟΠΑΠ Κύπρου θα καταβάλλει ένα επιπλέον 5% του GGR για την υποστήριξη αθλητικών, κοινωνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων εντός της Κύπρου.

Οι ελάχιστες ετήσιες αποδόσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία έχουν οριστεί στα 20 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι σημαντικά έσοδα για το κράτος από τη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών.