Επιχειρήσεις

Eurobank: Ξεκινά την 1η Ιουλίου η δημόσια πρόταση για Ελληνική Τράπεζα

Eurobank: Ξεκινά την 1η Ιουλίου η δημόσια πρόταση για Ελληνική Τράπεζα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε τη δημόσια πρόταση της Eurobank για την εξαγορά έως και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Αυτή η έγκριση ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank.

Μέχρι στιγμής, η Eurobank κατέχει το 55,48% των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας, με την προτεινόμενη τιμή εξαγοράς να ανέρχεται στα €2,56 ανά μετοχή. Η Eurobank έχει ήδη εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για τη δημοσίευση του σχετικού Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα λήξει στις 30 Ιουλίου 2024. Το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία αποδοχής και θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες της Eurobank, του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, CISCO.

Η προτεινόμενη τιμή των 2,56 ευρώ ανά μετοχή αντιπροσωπεύει μια έκπτωση 3,03% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την ημέρα πριν από την ανακοίνωση της Δημόσιας Πρότασης, αλλά και μια υπεραξία 14,84% σε σχέση με τη μέση τιμή κλεισίματος των τελευταίων 12 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι θα μπορούν να προμηθεύονται το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης και άλλα σχετικά έγγραφα από διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο, καθώς και μέσω των ιστοσελίδων των εμπλεκόμενων οργανισμών. Η Eurobank υποχρεούται να αποκτήσει όλες τις προσφερθείσες μετοχές, εφόσον δεν υπάρξουν ακυρώσεις ή ανακλήσεις της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.