Επιχειρήσεις

Συνήγορος του Καταναλωτή: Έγγραφη σύσταση προς την εταιρία ΖΕΝΙΘ

Συνήγορος του Καταναλωτή: Έγγραφη σύσταση προς την εταιρία ΖΕΝΙΘ
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή απέστειλε την έγγραφη σύστασή του προς την εταιρία ΖΕΝΙΘ Α.Ε. στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, «προκειμένου να προχωρήσουν στις δικές τους κατά νόμο ενέργειες».

Η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή δημοσιοποίησε την έγγραφη σύστασή της προς την εταιρία ΖΕΝΙΘ Α.Ε. που αφορά: «μη σύναψη έγγραφης σύμβασης προμήθειας, μη τήρηση υποχρεώσεων ενημέρωσης σύμβασης από απόσταση, μη χορήγηση υποδείγματος Υπαναχώρησης (άρθρο 3β παρ. 8 και 9 ν. 2251/1994 όπως ισχύει)».

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνηγόρου του Καταναλωτή έχει αναρτηθεί το πλήρες κείμενο της σύστασης, ενώ υπογραμμίζεται ότι «ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με σκοπό τη συμβιβαστική επίλυση της υπό κρίση διαφοράς:

Απευθύνει σύσταση προς την εταιρεία ΖΕΝΙΘ Α.Ε. να προχωρήσει στη διαγραφή της ρήτρας πρόωρης λύσης της σύμβασης,

Αποφασίζει ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία ΖΕΝΙΘ Α.Ε. και η κ. …… δεν αποδεχθούν τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα σύσταση, ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα ενεργήσει σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 5 του άρθρ. 4 του ν. 3297/2004 (ΦΕΚ Α 259/23.12.04).

Διαβιβάζει τη σύσταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις δικές τους κατά νόμο ενέργειες».