Επιχειρήσεις

Στο 1,3 δισ. ευρώ η συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο ελληνικό ΑΕΠ

Στο 1,3 δισ. ευρώ η συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο ελληνικό ΑΕΠ
Ο τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ το 2024, με τη συνεισφορά της εταιρείας στο ΑΕΠ της χώρας να ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ.

Ο Όμιλος, με ιστορία που ξεκινά από το πρώτο φαρμακείο το 1924 στην οδό Πειραιώς, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η ΒΙΑΝΕΞ γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της με μια εκδήλωση στη Βαρυμπόμπη, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του προέδρου του ΣΕΒ Σπύρου Θεοδωρόπουλου, του προέδρου του ΣΦΕΕ Ολύμπιου Παπαδημητρίου και του προέδρου της ΠΕΦ Θεόδωρου Τρύφωνα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε την επιμονή και την υπομονή της εταιρείας στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και των κοινωνικών δράσεων.

Ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της εταιρείας στην εθνική οικονομία, αναφέροντας ότι η ΒΙΑΝΕΞ συνέβαλε στη μείωση των νοσηλειών και στην αύξηση των ετών ζωής μέσω των φαρμακευτικών της σκευασμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν δύο πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης: η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας με τη γέννηση του τρίτου και πλέον παιδιού και η διανομή ελληνικών σημαιών στους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025, με στόχο την ενίσχυση του πατριωτικού αισθήματος.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήρε την πορεία της ΒΙΑΝΕΞ, δηλώνοντας ότι η εταιρεία αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Ελλάδα, τόσο για την προσφορά της στη φαρμακευτική περίθαλψη όσο και για τις επενδύσεις της στην καινοτομία και τις εξαγωγές. Η ΒΙΑΝΕΞ, με τις 1.360 θέσεις εργασίας και τα προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία.