Επιχειρήσεις

Attica Group: Στην Blue Star περνά ο κλάδος της ακτοπλοΐας

Attica Group: Στην Blue Star περνά ο κλάδος της ακτοπλοΐας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Έναρξη της διαδικασίας διάσπασης ανακοίνωσε η Attica Group, ο κλάδος θαλάσσιων μεταφορών θα απορροφηθεί από την Blue Star Ferries.

Η Attica Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2024, αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης με τη μορφή της απόσχισης του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών. Ο κλάδος αυτός θα απορροφηθεί από την 100% θυγατρική Blue Star Ferries.

Ο κλάδος που θα μεταβιβασθεί στην επωφελούμενη εταιρία προέρχεται από τη συγχώνευση με απορρόφηση της Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ).

Η διαδικασία απόσχισης και απορρόφησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4601/2019, 4548/2018 και του ν.δ. 1297/1972.

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30ή Ιουνίου 2024. Με την ολοκλήρωση της απόσχισης, η οποία αναμένεται εντός του έτους, η εταιρία θα συνεχίσει να παρέχει διοικητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις εταιρίες του ομίλου, εκτός από τις συμμετοχές και τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά της.

Η απόφαση αυτή υλοποιεί τον μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό που ανακοινώθηκε κατά τη συγχώνευση με την ΑΝΕΚ. Επίσης, η εταιρία, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο της, εξετάζει εναλλακτικές για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου, με έμφαση στη μετοχική διασπορά.