Επιχειρήσεις

Η Alpha Bank συμβάλλει στην αναγέννηση της Λίμνης Ευβοίας

Η Alpha Bank συμβάλλει στην αναγέννηση της Λίμνης Ευβοίας
Η Alpha Bank ανακοίνωσε τη συγχρηματοδότηση, σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της αγοράς και εκσυγχρονισμού μίας παλαιάς ξενοδοχειακής μονάδας στη Λίμνη Ευβοίας.

Η επένδυση, που υλοποιείται από την εταιρεία «ΛΙΜΕΝ Μονοπρόσωπη Α.Ε.», εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» και ενσωματώνει τους πυλώνες της «Πράσινης Μετάβασης» και της «Εξωστρέφειας». Αναμένεται να δώσει νέα εμπορική πνοή στην περιοχή, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Η Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως κορυφαία τράπεζα στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στηρίζει έμπρακτα την βιώσιμη ανάπτυξη της μικρής επιχειρηματικότητας. Η συνολική επένδυση, ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατά 30% από την Alpha Bank και κατά 20% μέσω ίδιας συμμετοχής της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, που έχει παραμείνει κλειστή για περισσότερα από 20 χρόνια, θα ανακαινιστεί πλήρως για να αποτελέσει πρότυπο σύγχρονης φιλοξενίας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει 29 δωμάτια και 72 κλίνες, κατηγορίας 4 κλειδιών, καθώς και ένα εστιατόριο στο rooftop με εντυπωσιακή θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο.

Η τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, παρουσία του Παναγιώτη Καταραχιά, εκπροσώπου της «ΛΙΜΕΝ Μονοπρόσωπη Α.Ε.», και του Ορέστη Καβαλάκη, Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης. Από την πλευρά της Alpha Bank παρευρέθηκαν ο Chief Retail Banking, Ισίδωρος Πάσσας, ο Chief Retail Distribution Officer, Χρήστος Σχίζας, ο Small Business Banking Director, Σπύρος Ρεντετάκος, και ο Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος, Χρήστος Οικονόμου.

Ο Ορέστης Καβαλάκης τόνισε τη σημασία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ιδιωτική οικονομία, υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στη μείωση του κόστους δανεισμού και στην ενίσχυση επενδύσεων σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της χώρας. Ο Σπύρος Ρεντετάκος αναφέρθηκε στη στρατηγική της Alpha Bank για στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι η επένδυση αυτή θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λίμνης Ευβοίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Ο Παναγιώτης Καταραχιάς περιέγραψε το «Limni Boutique Experience Hotel» ως ένα νέο θέρετρο διακοπών Α' ενεργειακής κατηγορίας, σχεδιασμένο για να προσφέρει μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, απόλυτη χαλάρωση και υψηλή γαστρονομική απόλαυση στους επισκέπτες του, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

NETWORK