Επιχειρήσεις

PepsiCo Hellas: Κύκλος εργασιών 238,3 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο 2023

PepsiCo Hellas: Κύκλος εργασιών 238,3 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο 2023
Το μικτό κέρδος χρήσεως για το 2023 ανήλθε στα 101,3 εκατ. ευρώ, έναντι 83,6 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,15%.

Η PepsiCo Hellas συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στην Ελλάδα, υλοποιώντας το αναπτυξιακό στρατηγικό της πλάνο, όπως επιβεβαιώνεται από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του δωδεκαμήνου 2023. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 238,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,45% σε σχέση με το 2022. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει τη σταθερή ενίσχυση της επιχειρηματικής και οικονομικής θέσης της PepsiCo Hellas, η οποία εξακολουθεί να αξιοποιεί αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους της, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το μικτό κέρδος χρήσεως για το 2023 ανήλθε στα 101,3 εκατ. ευρώ, έναντι 83,6 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,15%. Η άνοδος αυτή αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων, με τα προϊόντα Lay’s, Ruffles, Doritos, Kinder, Lipton και Pepsi να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την πορεία. Το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε επίσης, φτάνοντας τα 137 εκατ. ευρώ το 2023, σε σύγκριση με τα 117,6 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών.

Ωστόσο, τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν μείωση, διαμορφούμενα στα 2,6 εκατ. ευρώ, έναντι των 5,7 εκατ. ευρώ το 2022. Η εταιρεία απέδωσε τη μείωση αυτή στην αύξηση των εξόδων διάθεσης, καθώς και στη μείωση των κερδών από τη διάθεση μη κυκλοφορούντων στοιχείων, λόγω της πώλησης του εργοστασίου Λουτρακίου το 2022.

Παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, η PepsiCo Hellas κατάφερε να επικεντρωθεί στον περιορισμό των σταθερών εξόδων και στην επίτευξη καλύτερων τιμών στην αγορά πρώτων υλών. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την προώθηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά.

Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η PepsiCo Hellas επαναπατρίζει την παραγωγή των αναψυκτικών ΗΒΗ στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο, ενώ επαναλειτουργεί τη μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού στο Λουτράκι σε συνεργασία με την NU AQUA. Προγραμματίζεται η διεύρυνση της συνεργασίας με την NU AQUA για την παραγωγή φιαλών rPET, με στόχο έως το 2025 να έχει επαναπατριστεί το 60% της παραγωγής αναψυκτικών στην Ελλάδα.

Η PepsiCo Hellas υποστηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή, αγοράζοντας πάνω από 20 χιλιάδες τόνους πατάτας ετησίως από Έλληνες παραγωγούς, ενώ εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα Αγροτικής Ψηφιοποίησης για την εκπαίδευση και την ενίσχυση της τεχνογνωσίας τους. Με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση της εφοδιαστικής αλυσίδας, και την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας, η εταιρεία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την ανακύκλωση υλικών.

Η PepsiCo Hellas συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της με προγράμματα εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενη στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία της με ΜΚΟ, συμβάλλοντας στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

H Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Inga Dengel, δήλωσε σχετικά: «H PepsiCo Hellas συνεχίζει τη δυναμική πορεία της, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα Οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε. Μένοντας πιστοί στο στρατηγικό επιχειρηματικό μας πλάνο, συνεχίζουμε να υπηρετούμε το όραμά μας και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι με νέα προϊόντα, ισχυρές συνεργασίες και εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας για τους ανθρώπους μας. Άλλωστε οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και η συλλογική προσπάθεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ισχυρές επιδόσεις του brand μας. Με βασικό πυρήνα της φιλοσοφίας μας το “Winning with Purpose” λειτουργούμε υπεύθυνα δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».