Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημιώσεις έως 260.000 ευρώ

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημιώσεις έως 260.000 ευρώ Φωτογραφία: intime
Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως εργαζομένους σε θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης στις Κεντρικές Υπηρεσίες και το Δίκτυο Καταστημάτων.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ένα νέο, ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, προσφέροντας αποζημίωση έως 180.000 ευρώ για άμεση αποχώρηση ή έως 260.000 ευρώ για μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical) διάρκειας έως έξι ετών.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει πλήρη κάλυψη για εργαζομένους άνω των 56 ετών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, καθώς και πρόσθετες παροχές όπως τριετή νοσοκομειακή κάλυψη.

Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως εργαζομένους σε θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης στις Κεντρικές Υπηρεσίες και το Δίκτυο Καταστημάτων, με τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να διαρκεί από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024.

Οι εργαζόμενοι που επιλέγουν την άμεση αποχώρηση μπορούν να λάβουν αποζημίωση έως 180.000 ευρώ, ενώ για εκείνους που επιλέγουν το πρόγραμμα sabbatical, η αποζημίωση μπορεί να φτάσει τα 260.000 ευρώ.

Οι αποζημιώσεις προσαυξάνονται για εργαζομένους ηλικίας 45-57 ετών, ανάλογα με τη θέση και την προϋπηρεσία τους, καθώς και για τα καταστήματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Επίσης, οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος θα λάβουν επιπλέον προσαύξηση 5%.

Σχεδόν το 60% των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναμένεται να λάβουν πάνω από 70 μισθούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η αποζημίωση θα φτάσει το ισοδύναμο 100 μηνών. Για τους εργαζομένους άνω των 56 ετών, το πρόγραμμα εξασφαλίζει αποζημιώσεις που καλύπτουν το διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Επιπλέον, διατηρούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δάνεια και κάρτες για τους συμμετέχοντες, υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς και τριετής νοσοκομειακή κάλυψη μετά την αποχώρηση ή καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical, ανάλογα με την επιλογή.

Η Alpha Bank στοχεύει να υποστηρίξει τον ευρύτερο μετασχηματισμό του λειτουργικού της μοντέλου, εστιάζοντας στην ενίσχυση των πωλησιακών ρόλων και στην παροχή σύγχρονων, ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της. Παράλληλα, θα ενισχύσει τα καταστήματά της με περίπου 300 νέους εργαζομένους εντός των επόμενων δύο ετών, προσφέροντας σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στο προσωπικό της.