Επιχειρήσεις

Νέο deal για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Νέο deal για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Στην αγορά της Κύπρου επεκτείνεται όμιλος σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, με την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Παπαντωνίου.

Το deal έλαβε την έγκριση από την κυπριακή Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και έτσι να σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης αποκτούν ισχυρή θέση και στην Κύπρο.

Χάρη στην έγκριση της εξαγοράς, ο Σκλαβενίτης επεκτείνεται στην Κύπρο και διαθέτει πλέον 27 καταστήματα, μαζί με τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος. Παράλληλα, ο όμιλος Σκλαβενίτης θα διατηρήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού της αλυσίδας Παπαντωνίου, που ανέρχονται σε 769 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο αλυσίδων ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου του 2024 και η πράξη συγκέντρωσης κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου στις 12 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Η ανακοίνωση για την εξαγορά Παπαντωνίου από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

«Η Επιτροπή, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 17/10/2024, αφού έλαβε υπόψη τη Γραπτή Έκθεση της Υπηρεσίας ημερομηνίας 15/10/2024, διαπίστωσε ότι η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης (σ.σ. εξαγορά σούπερ μάρκετ Παπαντωνίου από τη Σκλαβενίτης) αν και ενέπιπτε στο πεδίο εφαρμογής του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014, Νόμος αρ. 83(Ι)/2014 (στο εξής ο “Νόμος”) και στην έννοια της συγκέντρωσης, εντούτοις δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να μην αντιταχθεί και να κηρύξει συμβατή την πράξη συγκέντρωσης με τη λειτουργία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.