Ελλάδα

Καιρός: Άστατο σκηνικό σήμερα Πέμπτη 7/7

Καιρός: Άστατο σκηνικό σήμερα Πέμπτη 7/7 Καιρός: Άστατο σκηνικό σήμερα Πέμπτη 7/7
Για σήμερα Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια και βοριάδες που τοπικά μόνο στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Σύντομες και τοπικού χαρακτήρα μπόρες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές κυρίως ώρες στη Θράκη, την Μακεδονία και την ορεινή Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.
                                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές μεσημβρινές μπόρες. Το θερμόμετρο από 21 έως 32 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά ήλιος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι στο Ιόνιο τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ το απόγευμα και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο καλός καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 και στα ανατολικά μέχρι 36 βαθμούς.
 
Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 30 βαθμούς.   
 
Στην Κρήτη αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους στα 4 με 6  μποφόρ. Το θερμόμετρο από 23 έως 32 βαθμούς.
 
Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήλιος με βόρειους ανέμους στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και την ανατολική Στερεά Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι και τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.
 
Στην Αττική αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Μικρή πιθανότητα για σύντομες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.