Ελλάδα

Παράταση για τις αιτήσεις υποτροφίας απο την ΚΕΔΕ και τον ΣΒΙΕ

Παράταση για τις αιτήσεις υποτροφίας απο την ΚΕΔΕ και τον ΣΒΙΕ
Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη σύμπραξη ανθρωπιάς από την ΚΕΔΕ και τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΣΒΙΕ για χορήγηση υποτροφιών σε οικονομικά ευάλωτους δημότες Σε μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης οικογενειών που αντιμετωπίζουν άμεσα την οικονομική κρίση ο δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει στην προσπάθεια της ΚΕΔΕ και του εκπαιδευτικού οργανισμού ΣΒΙΕ για χορήγηση υποτροφιών.

Σε αυτό το πλαίσιο οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης , η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Σε κάθε Δήμο αναλογεί μία θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα. Επιπλέον σε κάθε κοινωνικά ή οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα, προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως και για την προσκόμιση των ανάλογων δικαιολογητικών, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας έως την Παρασκευή 23/09/2016 στο τηλέφωνο 210-2831133.