Ελλάδα

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία θα «μυρίσει» καλοκαίρι - Που θα φτάσει η θερμοκρασία

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία θα «μυρίσει» καλοκαίρι - Που θα φτάσει η θερμοκρασία
Μετά το «κύμα» κακοκαιρίας που σάρωσε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα, έρχεται και πάλι… καλοκαίρι.

Από αύριο, Πέμπτη 13/10 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (14/10) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (15/10) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.