Ελλάδα

Χατζηθεοδοσίου: Όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών

Χατζηθεοδοσίου: Όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε 20 πόλεις της Ελλάδος, προκειμένου να καταγγείλουν τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών σε βάρος των ασφαλιστών, πραγματοποίησαν σήμερα, οι διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικοί πράκτορες, ύστερα από πρόσκληση των τοπικών οργανώσεών τους και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

Στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή, όπου λειτουργούν υποκαταστήματα τραπεζών και το κεντρικό πανό τους έγραφε: «Ελεύθερη Επιλογή Ασφάλισης, Όχι Στον Τραπεζικό Εκβιασμό, Ναι Στα Δικαιώματα Των Καταναλωτών».

Στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των υποκαταστημάτων των τραπεζών ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε ότι:"η συμβολική κινητοποίηση έχει σκοπό να καταγγείλει τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες σήμερα, μέσα από τη δύναμη που κατέχουν, μέσα από τον τρόπο που μπορούν να επηρεάζουν τον πελάτη, κλέβουν τον ιδρώτα των ασφαλιστών. Καθημερινά έχουμε κρούσματα πελατών των τραπεζών οι οποίοι εκβιάζονται να ασφαλίσουν σε αυτές το δάνειό τους".

Από την πλευρά της, η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, την παρέμβαση των τραπεζών στην υποχρέωση ασφάλισης των πελατών τους μέσω των εταιρειών επιλογής τους, διότι έτσι στερούν την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και ασφαλιστή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης, ο κόσμος που κλείνει κάποιου είδους δάνειο με τις συστημικές τράπεζες αναγκάζεται και ασφαλίζεται μέσω των τραπεζών των συνεργαζόμενων εταιριών τους χωρίς να αφήνουν το περιθώριο έρευνας της τιμής και των υπηρεσιών του προϊόντος.