Ελλάδα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί του Σαββάτου και από τα δυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και τους ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το δελτίο, ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους 5, 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Το  Σάββατο (12-11-2016) θα επηρεαστούν:

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, πιθανώς η Θεσσαλία και από το απόγευμα σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (13/11) αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.