Ελλάδα

Συγχαρητήρια Βούτση στον Δήμο Ελευσίνας για την ανάδειξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Συγχαρητήρια Βούτση στον Δήμο Ελευσίνας για την ανάδειξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021
Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής στον Δήμο Ελευσίνας για την ανάδειξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, σε συγχαρητήριο μήνυμά του για την ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, αναφέρει:
Η Ελευσίνα, μία πόλη με πλούσιο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, αλλά θεωρούμενη υποβαθμισμένη επί χρόνια, κατάφερε να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, με μια πρωτοποριακή πρόταση που στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των πόλεων με την παραγωγή τέχνης και πολιτισμού, έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί άλλες γνωστότερες στο εξωτερικό πόλεις και τουριστικούς προορισμούς.
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα νίκη της εμβληματικής πόλης που ύμνησε ο Αισχύλος, της πόλης που στάθηκε πρωτοπόρα στην Εθνική Αντίσταση, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και της δίνει την ευκαιρία να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να εμπνεύσει και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η Ελευσίνα είναι βέβαιο ότι θα δώσει την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να γνωρίσουν βαθύτερα τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα της Ελλάδας και θα εμπλουτίσει τον διαπολιτισμικό διάλογο στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες μας, μέσω του Πολιτισμού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά, την ομάδα που διαμόρφωσε τον φάκελο υποψηφιότητας, όλους τους κατοίκους που στήριξαν την ιδέα, ο καθένας με τον τρόπο του, την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της ιστορικής πόλης.

Συγχαρητήρια και στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το Νόβι Σαντ της Σερβίας, υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ε.Ε., που συμπληρώνουν την τριάδα των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης για το 2021.