Ελλάδα

Μια νεκρή ο απολογισμός από την φονική έκρηξη στα Everest

Μια νεκρή ο απολογισμός από την φονική έκρηξη στα Everest
Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της απο την ισχυρή έκρηξη που έγινε το πρωί σε κατάστημα εστίασης στην Πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε εργασίες στον χώρο ένας ψυκτικός ο οποίος και υπέστη εγκαύματα.

Μία νεκρή γυναίκα και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του φοβερού δυστυχήματος που συνέβη 20 λεπτά μετά τις 9 το πρωί στο ταχυφαγείο Everest, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το σημερινό δυστύχημα σε γνωστό ταχυφαγείο την πλατεία Βικτωρίας, που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα και οδήγησε στο νοσοκομείο άλλα 5 άτομα, εκφράζει η ΓΣΕΕ.

biktoria57226

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ ζητάει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επίσης, η ΓΣΕΕ κατ' απαίτηση τονίζει ότι οι αρμόδιες αρχές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

boktoria7276

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στα άλλα 5 θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δηλώνει ότι τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

Τι λέει η εταιρεία

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρεία Everfood AE, διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών. Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας». Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. «Η διοίκηση της εταιρείας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της. Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Τέλος υπογραμμίζεται ότι «η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».