Ελλάδα

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία από αύριο Τετάρτη 21/1

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία από αύριο Τετάρτη 21/1
Τοπικές βροχές θα έχουμε τις επόμενες μέρες σε αρκετές περιοχές κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από την Πέμπτη, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα έχουμε παγετό.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 21/12:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, παγετό το πρωί και θερμοκρασία από μείον 8 έως 9 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρη συννεφιά με κρύο, ανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 3 έως 8 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις, ανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 6 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιόνι. Ο υδράργυρος από μείον 4 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία ως 14 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και το βράδυ χιόνι στα ορεινά, βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 6 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ο υδράργυρος από μείον 5 έως 10 βαθμούς.
 
Στην Αττική, νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και στην Πάρνηθα χιόνι, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.