Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 8/1

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 8/1
Με τσουχτερό κρύο, τοπικές χιονοπτώσεις και παγετό θα κυλήσει και το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα. Αρχικά, σήμερα Κυριακή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο αλλά και σε ορεινές-ημιορεινές νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Σταδιακά όμως, θα έχουμε βελτίωση στα δυτικά και στα βόρεια με παροδικές μόνο χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινές περιοχές. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη με κατά κανόνα όμως εξασθενημένα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα από μείον 18 έως 0 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, τοπική συννεφιά, πολύ κρύο και πρόσκαιρη χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 8 έως μείον 2 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα, παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 10 έως 5 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος από μείον 6 έως 6 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, σποραδικές βροχές και θερμοκρασία ως 6 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά. Βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 2 έως 6 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 8 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα χιονόνερο στα νότια και χιόνι στα υπόλοιπα. Ο υδράργυρος από μείον 8 έως 3 βαθμούς.
 
Στην Αττική, χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά με βελτίωση το απόγευμα, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 7 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από μείον 2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.