Ελλάδα

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Η «Αποστολή» επιτελεί σπουδαίο έργο

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Η «Αποστολή» επιτελεί σπουδαίο έργο
Στο ευεργετικό έργο της «Αποστολής» στη Θράκη - στον Έβρο αλλά ιδιαίτερα στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός στην κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Είναι ένα έργο από το οποίο οσφραίνεται κανείς πραγματικά τη χάρη και την ευλογία του Θεού» τόνισε ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, και πρόσθεσε ότι «μέσω της ''Αποστολής'', η Εκκλησία, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εργάζεται και καλλιεργεί τις ψυχές των ανθρώπων». Μάλιστα, επισήμανε ότι θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «όχι μόνο γιατί μου έκανε την τιμή να ευλογήσω σήμερα τη βασιλόπιτα, αλλά διότι η σκέψη του πάντοτε είναι κοντά μας και η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, όπως και πολλές άλλες Μητροπόλεις, έχει ευεργετηθεί πολλαπλώς και πολυμερώς από τη δράση και το έργο της ‘'Αποστολής''». Επιπλέον, έκανε λόγο για τους ακρίτες και τις αγωνίες τους και υπογράμμισε ότι «σε εμάς που ζούμε σε ακριτικές περιοχές, σημασία έχει πάνω από όλα ότι μας σκέπτεστε».

Τον μητροπολίτη Δαμασκηνό συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, και όπως είπε, «τη μεγάλη του αγάπη αλλά και τη μεγάλη του ευαρέσκεια για το έργο που επιτελεί η ‘'Αποστολή'' όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να αναπαύσει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη, τον πονεμένο άνθρωπο, τον εμπερίστατο άνθρωπο, τον ελάχιστο αδελφό του Κυρίου μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, μορφωτικού επιπέδου, οποιασδήποτε άλλης καταβολής, με μοναδικό κριτήριο ότι εικονίζει τον Χριστό και διψά για την αγάπη μας, τη φροντίδα μας, τη στοργή μας και τη μεταξύ μας αλληλεγγύη».

Επιπρόσθετα ανέφερε, ότι σημαντική προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου είναι η ενίσχυση της ακριτικής Θράκης, και για τον λόγο αυτό η «Αποστολή» δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ανεξαρτήτως εθνικής, κοινωνικής, θρησκευτικής ή άλλης διάκρισης.

Ο π. Συμεών, τέλος, συνεχάρη τους φίλους, τους εθελοντές και τους δωρητές, αλλά και όσους έχουν συνδρομή στο έργο του Οργανισμού, και ολοκλήρωσε την ομιλία του με την επισήμανση ότι «το 2017 θα είναι μια χρονιά κρίσιμη για την ‘'Αποστολή'', καθώς οι ανάγκες για στήριξη αυξάνονται, ιδιαίτερα προς τους άνεργους νέους και τα παιδιά, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή και μετά την κρίση».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, μετέφερε στο προσωπικό τις ευχές του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος είναι και αντιπροέδρος της «Αποστολής» και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους, λέγοντας ότι «για το 2017, οι υφιστάμενες δράσεις και τα προγράμματα της ‘'Αποστολής'' θα συνεχισθούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω».