Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 29/1

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 29/1
Καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με ήλιο και λίγες τοπικές νεφώσεις. Τη Δευτέρα, στα δυτικά, κεντρικά και νότια βαθμιαία αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τη νύχτα και σε ημιορεινά. Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά βόρειοι με εντάσεις 5 με 7 μποφόρ στα νότια. Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα σημειώνεται το βράδυ και νωρίς το πρωί σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις και θερμοκρασία από μείον 4 έως 8 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 1 έως 8 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 4 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός με αραιή συννεφιά και ο υδράργυρος από μείον 1 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία ως 12 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος και βαθμιαία τοπική συννεφιά. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 11 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ήλιος με λίγα σύννεφα. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.