Ελλάδα

H Διεθνής Αμνηστία στέλνει ειδική ομάδα ερευνητών στα hotspot

H Διεθνής Αμνηστία στέλνει ειδική ομάδα ερευνητών στα hotspot
Ειδική ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας από την 1η έως και τις 8 Φεβρουαρίου καταφθάνει στην Ελλάδα προκειμένου να ελέγξει και να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα

Συγκεκριμένα, η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς που λειτουργούν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», αναφέρει η Μόνικα Κόστα, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η ΕΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση. Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία», προσθέτει η κ. Κόστα.