Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 11/2

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 11/2
Με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες το Σάββατο στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς ημιορεινά θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά.
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με ασθενείς βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και το θερμόμετρο από 4 έως 9 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος στα βόρεια, πρόσκαιρες βροχές στα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση. Τοπικά ισχυροί ανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, πρόσκαιρες βροχές και χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Ο υδράργυρος από 3 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, παροδικές βροχές το πρωί και τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ στα δυτικά και το θερμόμετρο από 9 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και το πρωί στα νότια καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 10 βαθμούς.
 
Στην Αττική, παροδικές βροχές και λίγα χιόνια το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Βοριάδες 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.