Ελλάδα

Τρίκαλα: Συνέχιση λειτουργίας τριών δομών φτώχειας

Τρίκαλα: Συνέχιση λειτουργίας τριών δομών φτώχειας
Τη συνέχιση της λειτουργίας τριών δομών φτώχειας με ίδιους πόρους  για τους επόμενους δύο μήνες, καθώς η χρηματοδότηση του προγράμματος λήγει σήμερα,  αποφάσισε ο δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για:
– Τη λειτουργία του Ξενώνα Νυκτερινής Φιλοξενίας στον χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, αναθέτοντας την εποπτεία και έλεγχο του Ξενώνα, έως 30 Απριλίου.

– Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Εστιατορίου από 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

– Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων από 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

Ο δήμος διαθέτει το ποσό των 19.200 ευρώ και με σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΑΜΚΕ «Συνειρμός», η οποία συνέπραττε στη λειτουργία των Δομών ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014, θα συνεχίσει τη λειτουργία τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο Δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) έχουν ενταχθεί και συνεχίζεται η χρηματοδότησή τους από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων  Δ. Παπαστεργίου,επεσήμανε ότι σε αυτή τη συγκυρία, έχει τεράστια σημασία η διατήρηση με κάθε τρόπο του μεγάλου κοινωνικού διχτυού ασφαλείας που δημιουργήθηκε στον δήμο.

«Με αυτήν την ενέργεια και με τη σύμπνοια της κοινωνίας, δημιουργούμε πρόσθετες συνθήκες για συμπολίτες που πλήττονται από ή απειλούνται από την κρίση, σημείωσε.