Ελλάδα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου, στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και βαθμιαία επικράτηση των δυτικών νοτιοδυτικών ανέμων με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά:

Στην Αττική αραιές νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια κατ τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ τοπικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.