Ελλάδα

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Τι έδειξαν οι κάμερες

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Τι έδειξαν οι κάμερες
Στις 22:38 μία ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε την περιοχή του κέντρου της Αθήνας ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Άνοιξε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί και η οδός Πανεπιστημίου, που περέμενε κλειστή εξαιτίας της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 22:38 χθες το βράδυ, στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Για την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι' αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν μέσα σε τσάντα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έσπασε τζάμια κυρίως, σε πολλά κτίρια της περιοχής. Σε μια εσοχή, κοντά στην είσοδο του κτιρίου εντοπίστηκε ένα ύποπτο σακίδιο πλάτης.

astynomia477265.JPG

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγονται στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Οι αστυνομικοί έχουν την μαρτυρία ατόμου, πως το σακίδιο με τη βόμβα αφέθηκε από τον συνεπιβάτη μοτοσυκλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός φορούσε λευκό κράνος και ο συνοδηγός ένα μπλε μπουφάν. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ήδη υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες δείχνουν τους δύο δράστες.

ASTYNOMIA377264.JPG

Εν αναμονή της προκήρυξης ή άλλης τρομοκρατικής ενέργειας, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η Επαναστατική Αυτοάμυνα ή ακόμη και υπολείμματα του Επαναστατικού Αγώνα. Η επίθεση φέρει ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου 2015, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα, την οποία είχε αναλάβει η ΟΛΑ με προκήρυξη 32 σελίδων, όπως επίσης με τις «ορφανές» αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 και στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης στις 25 Φεβρουαρίου 2017.