Ελλάδα

Έκτακτο: Έπεσε Mirage 2000 νότια των Σποράδων

Έκτακτο: Έπεσε Mirage 2000 νότια των Σποράδων
Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Μιράζ κατέπεσε από μηχανική βλάβη νότια των Σποράδων

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή της Σκοπέλου, στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το Mirage με ασφάλεια.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού και ο χειριστής εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε απο το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας

Τέλος μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα.