Ελλάδα

Μέχρι 31/7 η επαναξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων της Γενικής Κυβέρνησης

Μέχρι 31/7 η επαναξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων της Γενικής Κυβέρνησης
Την έναρξη της επαναξιολόγησης όλων των δομών των οργανικών μονάδων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση και Λοιπών Υπηρεσιών του Δημοσίου, ανακοίνωσε , με σχετική εγκύκλιο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο: «Στο πλαίσιο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, ώστε να αποκτήσει συνεκτικές δομές και λειτουργίες, βασικής προτεραιότητας ζήτημα αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών επικαιροποίησης του οργανωτικού σχήματος – δομής και της στελέχωσης των νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «ενόψει των ανωτέρω, θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες έκδοσης των οικείων κανονιστικών διοικητικών πράξεων για το νέο Οργανισμό/Κανονισμό Λειτουργίας των παραπάνω φορέων, προς τον σκοπό υλοποίησης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών τους».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι υπηρεσίες οφείλουν να  ολοκληρώσουν το έργο της αναδιοργάνωσης των υφιστάμενων δομών τους, έως 31-7-2017.

Όπως αναφέρεται η έγκαιρη έως το ανωτέρω διάστημα αναδιοργάνωση των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου της Γενικής Κυβέρνησης και των λοιπών φορέων του δημοσίου, ανάγεται σε ζήτημα κρίσιμης σημασίας, καθώς η έκδοση των επικαιροποιημένων Οργανισμών/Κανονισμών τους αποτελεί μια εκ των βασικών και απαρέγκλιτων προϋποθέσεων τους στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας

Σε κάθε περίπτωση προστίθεται με την επιχειρούμενη αναδιοργάνωση αποσκοπείται η πραγματική αποτύπωση των αναγκών των φορέων. Σε περίπτωση μη αποστολής του σχετικού υλικού, εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας θα εφαρμοστεί βάσει των υφιστάμενων Οργανισμών/Κανονισμών των υπηρεσιών των φορέων.