Ελλάδα

Μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου συλληφθέντα για τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι

Μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου συλληφθέντα για τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι
Ένταση επικράτησε στην πορεία των κατοίκων του Μενιδίου. Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε σπίτι οικογένειας Ρομά, στο διπλανό οικόπεδο της οποίας εντοπίστηκαν κάλυκες με αποτέλεσμα να σπάσει και ένα τζάμι σε παράθυρο της οικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 1.500 κάτοικοι είχαν προγραμματίσει πορεία προς τον καταυλισμό των Ρομά. Από τη ρίψη μολότοφ εκδηλώθηκε φωτιά στην αυλή ενός σπιτιού, η οποία σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις. Την φωτιά έσβησαν με ίδια μέσα κάτοικοι αν και προληπτικά κλήθηκε ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Δέκα ήταν περίπου τα άτομα που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά της οικίας προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και υλικές ζημιές στην κατοικία. Οι κουκουλοφόροι, μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς τραυματίζοντας με λοστό έναν εικονολήπτη της ΕΡΤ.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό και τόνισε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα στην περιοχή.