Ελλάδα

Οι Αθηναίοι παρκάρουν όπου βρουν

Οι Αθηναίοι παρκάρουν όπου βρουν
«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάση και στάθμευση παραμένει τους τελευταίους έξι μήνες η Πατριάρχου Ιωακείμ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πεζόδρομος της Αγίου Μάρκου, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς.

Αναφερόμενος στην ανυπαρξία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Βαρελάς προανήγγειλε την δημιουργία ενός νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης μηχανών, χωρητικότητας περίπου 250 θέσεων στην οδό Ευριπίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρελά μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το πάρκινγκ της Βαρβακείου θα περάσει στο κομμάτι της ελεγχόμενης στάθμευσης με δωρεάν ή χαμηλό -όπως χαρακτηριστικά είπε- τίμημα για όσους δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση της αντικοινωνικής στάθμευσης, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρελάς «στις αφαιρέσεις πινακίδων και στους τροχοσφικτήρες είναι μία στις τρεις περιπτώσεις».