Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Βελτίωση από το απόγευμα

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Βελτίωση από το απόγευμα
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Την Κυριακή, ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ από τη Δευτέρα το απόγευμα θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές στα δυτικά.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη ως 6 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
 
Στη Θράκη καλός καιρός και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 10 έως 30 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το θερμόμετρο από 16 έως 29 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση το απόγευμα. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, παροδική συννεφιά με βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 10 έως 31 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, καλός καιρός και η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 30 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το απόγευμα, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 14 έως 32 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά και παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.