Ελλάδα

Έκαναν «φτερά» 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Έκαναν «φτερά» 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Με περίεργο τρόπο εξαφανίστηκε το ποσό των 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι είχε πραγματοποιηθεί ανάληψη της τάξεως των 100.000 ευρώ, ώστε να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα, τα οποία πληρώνουν οι δικηγόροι για να παρίστανται στα δικαστήρια). Ωστόσο το ποσό τελικά που δαπανήθηκε ήταν 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο.

Η συνήθης τακτική είναι τα χρήματα να επιστρέφονται με χρηματοποστολή στην τραπεζα, εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν. Εντύπωση προκλαίε γιατί δεν τηρήθηκε αυτή η διαδικασία.

Η απώλεια των 90.000 ευρώ αποκαλύφθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και αμέσως ενημερώθηκε από το προεδρείο του ΔΣ, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία, στελέχη της οποίας διενεργούν προανάκριση. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση "το Δ.Σ του ΔΣΑ, συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας".