Ελλάδα

Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ

Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ
Οργανωμένη επίθεση κατά αφισοκολλητών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι αφίσες ήταν της ΠΕΝΕΝ και αφορούσε εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ «φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά».

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές. «Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.» σημειώνει.

Επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση που την κατηγορεί για ανοχή «στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση».

Καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό «για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό».