Ελλάδα

Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Ωρωπού και Μαραθώνα

Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Ωρωπού και Μαραθώνα
  Η πορεία σχεδιασμού και εκτέλεσης των αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Καπανδριτίου και Καλάμου του Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι, εξετάστηκε σε σύσκεψη συναρμόδιων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι:

- Σε πολύ σύντομο διάστημα συντάθηκε η μελέτη αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, ενώ δύο επιμέρους μελέτες (αναδασώσεων και φραγμάτων «σαρζανέτ») θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

- Έγινε χρηματοδότηση ύψους 4.050.000 ευρώ, για την κατασκευή όλων των έργων που σχεδιάστηκαν.

- Στις 12 Οκτωβρίου δημοσιοποιήθηκαν οι προσκλήσεις εργοληπτών για την κατασκευή εννέα υποέργων αντιδιαβρωτικής-αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπυρίδων Κοκκινάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Παναγιώτης Σάσσαλος, ο διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής, Παύλος Χριστακόπουλος και ο τμηματάρχης Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων, Θεόδωρος Δαγκλής.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ