Ελλάδα

Μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης στην Τροιζήνα

Μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης στην Τροιζήνα
Η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για την μετατόπιση των δικτύων ύδρευσης των δήμων Τροιζινίας-Μεθάνων και Πόρου - έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Σκοπός του έργου είναι η μετατόπιση-αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 15.681 μ. Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» τη μετατόπιση του δικτύου, αφενός γιατί ακολουθεί η υλοποίηση του έργου οδοποιίας-βελτίωσης της επαρχιακής οδού (βελτίωση χάραξης, ασφαλτικά, υδραυλικά κλπ.) και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχει προηγηθεί η μετατόπιση των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, αφετέρου για να υπάρξει ένα ασφαλές δίκτυο ύδρευσης χωρίς τα προβλήματα διαρροών και τις επεμβάσεις αποκατάστασης στην επαρχιακή οδό.

Αναλυτικά, το έργο έχει ως εξής: Αγωγοί μήκους 8.731 μέτρων θα εξυπηρετούν την ύδρευση του οικισμού «Αγ. Γεώργιος» επί της επαρχιακής οδού Επιδαύρου-Γαλατά και την ύδρευση της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής, ενώ αγωγοί μήκους 6.950μ. θα εξυπηρετούν την ύδρευση του Πόρου, θα κατασκευαστούν στο κάμπο του Οικισμού «Τροιζήνα» και θα ενωθούν με το υπάρχον δίκτυο που καταλήγει στον Πόρο. Ο νέος αυτός αγωγός μήκους 6.950μ.. που θα εξυπηρετήσει τον Πόρο, θα τοποθετηθεί κατά το μεγαλύτερό του μέρος, εντός της ιδίας τάφρου που θα τοποθετηθεί και ο αγωγός του Γαλατά.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ