Ελλάδα

Ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Μαραθώνα

Ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Μαραθώνα
Η επέλαση της κακοκαιρία καλά κρατεί. Ισχυρές χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν και δημιούργησαν με την σειρά τους σοβαρά προβλήματα σε Φθιώτιδα, Κατάκολο Ηλείας και Μαραθώνα Αττικής.

Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας όπου η έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυκλοφορία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.\

xalazi422.jpg

φωτο meteo.gr

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Η κακοκαιρία χτύπησε και το Κατάκολο Ηλείας όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο λιμάνι.

xalazi22.jpg

φωτο ilialive.gr

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κακοκαιρία όμως έπληξε και τον Μαραθώνα όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα να λεπτά να δείχνουν όλα χιονισμένα.

xalazi_0.jpg

φωτο irafina.gr