Ελλάδα

Οι ημερομηνίες κατάταξης με την Β ΕΣΣΟ 2018 στην Πολεμική Αεροπορία

Οι ημερομηνίες κατάταξης με την Β ΕΣΣΟ 2018 στην Πολεμική Αεροπορία
Το Γενικό Επιτελέίο Αεροπορίας καλεί με την Β ΕΣΣΟ 2018 προς κατάταξη τους υπόχρεους στρατεύσιμους ενώ γνωστοποιεί και τις ημερομηνίες κατάταξης

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων με την Β ΕΣΣΟ 2018 ορίζονται ως εξής:

-Η 1 Μαρτίου 2018, για τους στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Η 5 Μαρτίου 2018, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών. \

Οι στρατεύσιμοι που καλούνται, αν για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόμενη ημερομηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή για να δηλώσουν τους λόγους αδυναμίας

Με την πρόσκληση του ΓΕΑ καλούνται με την Β ΕΣΣΟ για κατάταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας τους στρατεύσιμους που έχουν κατανεμηθεί στην Πολεμική Αεροπορία, είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Τους στρατεύσιμους της κλάσης 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών: Αττικής (ΣΥ Αττικής), Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων (ΣΥ Θεσσαλίας).

β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1995 έως και 2019 (γεννημένοι το 1974 έως και το 1998) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2017 έως και 1 Ιανουαρίου 2018.

γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2018 έως και 28 Φεβρουαρίου 2018.

δ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του (β) σχετικού.

ε. Τους στρατεύσιμους που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του (β) σχετικού. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

στ. Τους στρατεύσιμους που θα τύχουν αναβολής κατάταξης επειδή νοσηλεύονται.

δείτε εδώ την προσκληση