Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 11/2

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 11/2
Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από την Κυριακή το απόγευμα.

Έτσι, οι βροχές, οι καταιγίδες και οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Την Τρίτη, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια, το βράδυ καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση, ενώ τη Δευτέρα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και την Τρίτη βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, πιθανώς το πρωί καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες βροχές και το θερμόμετρο από 6 έως 10 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς στα βόρεια ημιορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

Και στην Πελοπόννησο, βροχές, παροδικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 14 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχές και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, πρόσκαιρες βροχές, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 και το πρωί ως 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 5 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.