Ελλάδα

Νομοσχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας στη Βουλή

Νομοσχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας στη Βουλή
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών», προκειμένου -όπως αναφέρεται- στην αιτιολογική έκθεση να επιτευχθεί η ταχύρρυθμη υλοποίηση αναπλάσεων στην Αθήνα.

Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ειδικού σκοπού που ιδρύεται προβλέπει την ανάπλαση των «Προσφυγικών» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Εμπορικού Τρίγωνου της Αθήνας.

Στην διοίκηση της εταιρείας μετέχουν εκπρόσωποι απο τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου » Άγιος Σάββας», δεδομένης της σχεδιαζόμενης ανάπλασης των «Προφυγικών» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μεταξύ των δράσεων της νέας εταιρείας είναι η αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και νεωτέρων μνημείων, η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κενών ή ανενεργών κτηρίων, η ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων υπέρ νέων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις η εταιρεία θα μπορεί να αντλεί πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δωρεές, κληρονομίες, χορηγίες και πάσης φύσεως ενισχύσεις νομικών ή φυσικών προσώπων.

Το νομοσχέδιο συνυπογράφουν οι Υπουργοί Υποδομών, Επικρατείας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Πολιτισμού.