Ελλάδα

Δικηγόρος 19χρονης: «Ήταν ένα κορίτσι στη μετεφηβεία με πρόβλημα στην εμφάνιση»

Δικηγόρος 19χρονης: «Ήταν ένα κορίτσι στη μετεφηβεία με πρόβλημα στην εμφάνιση»
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 19χρονης που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη.

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα η 19χρονη από την Πετρούπολη για την υπόθεση που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Η 19χρονη ομολόγησε ότι έβαλε τέλος στη ζωή του νεογέννητου μωρού της αμέσως μετά τη γέννηση του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της και στη συνέχεια το άτυχο πλάσμα βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ένα κορίτσι στη μετεφηβεία, για ένα κορίτσι με πρόβλημα στην εμφάνισή της, που την έχει στιγματίσει», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της νεαρής, Σπύρος Δημητρίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως η μαθήτρια συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο της μετά το περιστατικό.

Όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου, «στο σχολείο ήταν απομονωμένη και είχε συμπλέγματα λόγω του βάρους της», ενώ στο επιχείρημα ότι είχε σεξουαλική ζωή, απάντησε πως «μέσα από τη σεξουαλικότητά της αισθανόταν αποδεκτή».

Για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ημέρες μετά την τραγωδία, απάντησε πως μέσα από αυτές «ήθελε να δείχνει φυσιολογική».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι στο σχολείο της 19χρονης, «από 500 άτομα, κανένα δεν κατάλαβε πως για εννιά μήνες ήταν έγκυος;».

Σήμερα (17.05.2019) η 19χρονη και η μητέρα της θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη θα υποστηρίξει ότι δεν άντεχε την κατακραυγή του κόσμου επειδή θα έφερνε στον κόσμο ένα παιδί χωρίς πατέρα. Θα πει ότι έβλεπε το μωρό σαν κίνδυνο και ένιωθε ντροπή. Γι’ αυτό το λόγο αμέσως μόλις το γέννησε είχε πάρει την απόφαση να το «διώξει» από κοντά της, να το ξεφορτωθεί.

«Εγώ το σκότωσα» φέρεται να λέει η 19χρονη προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της από την κατηγορία, της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. «Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Την ημέρα του τοκετού πονούσα πολύ. Είπα στον αδελφό μου ότι πονάω και μου είπε ότι θα φέρει τον γιατρό. Ένιωσα έντρομη, και του είπα να μην τον φέρει, γιατί το πρόβλημα ήταν μια κύστη και πέρασε» φέρεται να λέει.

Όταν το παιδί γεννήθηκε, αμέσως το είδε σαν εχθρό. «Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ» λέει η 19χρονη.